SZTÁRSZÜLŐK ÉS AZ OTTHONTANULÁS

https://petofilive.hu/hirek/cikk/2020/04/08/sztarszulok-es-az-otthontanulas/

Rómeó Vérzik zenekar frontembere, Koppány is kénytelen volt újrakezdeni az általános iskolás tananyagot, kisebbik lánya, Réka ugyanis első osztályos.

– A nagyobbik lányom, Bogi 8 osztályos gimnáziumba jár, ő már önállóan tanul, vele nincs is semmi gond szerencsére. Ám a kisebbik lányom, Réka idén lett első osztályos, vele le kell ülni tanulni. Ha azt hinnétek, megúsztam, akkor tévedtek, ugyanis a feleségemnek, Edinának heti kétszer el kell mennie dolgozni és rám marad a tanulás. Jobban mondva, a tanítás. Ami nem egyszerű, mert azokat a dolgokat, amik nekünk egyértelműek, azokat kell elmagyarázni a gyereknek, ráadásul úgy, hogy meg is értse. A józan paraszti észre támaszkodom – nevet Koppány – Úgy érzem, kicsit szigorú is vagyok, néha elgurul a gyógyszer, hiszen a gyerekek nem igazán értik, hogy ez nem szünidő, hanem igenis tanulni kell. Az iskolában van egy rendszer, ott természetes, hogy becsengetnek, beülünk az órára és figyelünk a tanító nénire. Itthon pedig, amikor szólok, hogy tanulni kell, kezdődik a: Jajj, apa, ne már! Ebből pedig nem engedhetek, úgyhogy belevetjük magunkat az írásba, olvasásba, számolásba. A szlovák órát a feleségemre hagyom inkább.

De nem csak tanulással telnek a mindennapjaink, jut idő a családi programokra is.

– Nagy szerencsénk van, mert van kertünk, és van egy nagy farmunk is, lovakkal. A lovaglás az életünk része, rengeteget vagyunk itt, a lányok is ebben nőttek fel. Úgyhogy kijárunk etetni a lovakat, nagyokat biciklizünk és végre sokat van együtt a család!