Miért is fontos nekem a slágerlista?

Október 8-án jelent meg az első szólólemezem és ha hiszitek ha nem, nem gondoltam volna, hogy a sokszor túl személyesre sikeredett dalok miatt is, ilyen sikeres lesz a Vadkelet hőse.

Már negyedik hete állandó résztvevője a CD a MAHASZ 40-es eladási slágerlistának. A megjelenés hetében az előkelő 2. helyen nyitot, majd volt a 7. helyen, a 12. helyen, jelenleg a 23. helyen tanyázik.
A Top 40 album-, DVD- és válogatáslemez-lista a kiskereskedelmi forgalomban értékesített hanghordozók eladásait tükrözi. 2002 szeptembere óta a Top 40-es album sikerlista a jelentősebb lemezboltok, áruházak pontos, darabszám szerinti, elektronikus úton lekérdezett heti eladási adatai alapján készül. 2013 szeptembere óta a lista az online zeneáruházak album értékesítéseit is tartalmazza.

Miért is fontos egy előadónak ezek az adatok, vagy a slágerlistán való helyezések?

Számomra egy tükör, egy visszajelzés, hogy vannak emberek, akik igazán szeretik azt amit és ahogyan csinálom, fanatikus zenerajongók, akiknek fontos még a mechanikai hanghordozó. Fontos a lemez borítója, a dalszövegek, a képek a borítóban és nem utolsó sorban fontosnak tartják, hogy az adott zenekart előadót, jelen esetben engem, támogassanak a lemez megvásárlásával.
Ennek a dolognak többnyire nem az anyagi vonzata ami számít, hanem tényleg az a tény, hogy mennyien vannak akiknek nem elég, hogy az adott albumot letöltsék, youtube-on meghallgassák, hanem tényleg érzelmi kötődésük van hozzám. És ez a nem mindegy!
Szóval nagyon köszönöm, hogy ezt a vadkeleti csodát velem együtt élitek meg, remélem 2022-ben élőben is elő tudjuk adni. Vannak már tervek, reméljük meg is valósulnak a jövőben.