Los Angeles, Phoenix és Las Vegas

Los Angelesben kiütöttük a biztosítékot

Los Angeles egy életre emlékezetes lesz számunkra. Több, mint két nap autókázás után érkeztünk egy kissé kimerülve Los Angelesbe. A következő két napban sok mindent megtekintettünk az angyalok városában. Feszített volt a tempó. Ez a fáradság egy kissé meglátszott rajtunk a fellépés előtti készülődésnél is. Valahogy a hangbeállás sem akarodott úgy sikerülni, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. De mi már megtanultuk az évek folyamán, vesztes helyzetből szép a győzelem. A koncert közepén járhattunk, mikor hirtelen minden elsötétült a mikrofonok elhalkultak. Áramszünet. Nem csak a templomban, de az egész környéken. Kb 5 perc alatt jött a kérdés Gyuritól a szervezők felé: van gitárotok? – Aha, persze – jött a gyors válasz. Két perc hangolás az Imrével, máris játszottuk az első dalt, majd a következőt és a következőt. Közben a szervezők gyertyákat hoztak a templomból. Elkezdődött a Három Király Akusztikus koncert. Premier! De micsoda premier! Hatalmas sikerünk volt, a közönség nem akart minket elengedni. Perze ha már gitár a kézben, becsempésztem egy két saját szerzeményt.
Szilvi köszi a szállást és a bőr karkötőket!

Arizóna, Phoenix és Sedona
-az igazi vadnyugat

Azt hiszem, az eddigi legszebb vidék, ahol jártam. Köszönet Zsoltnak a vendéglátónknak, hogy megmutatta milyen az igazi vadnyugat. Quadoztunk Sedonaban, ami az indiánok szent földje volt valamikor (itt ettünk kígyót is). Itt, Sedonaban a Szent Kereszt Kápolnában Gyuri rögtönözve elénekelte a Boldogasszony Anyánk templomi éneket, ami régen a magyarok himnusza is volt. Hihetetlen élmény… Másnap horgásztunk a Pleasant tavon, ahol Imre fogott egy 2 kilós pontyot. Közben sok jó baráttal megismerkedtünk. Az élményekért köszönet Sebinek, Janinak, András lelkésznek és Fecónak. Persze ne maradjon ki Dia sem (Zsolt felesége), aki isteni reggeliket készített és eltűrt bennünket esténként. Egy kicsit előre rohantam mert itt rögtön koncerttel kezdtünk, majd utánna jöttek az élmények. Itt nem volt áramszünet, könnyes szemek annál inkább.

Las Vegas a csillogás városa

Búcsú Phoenixtől, Zsoltéktól. Bár maradtunk volna még… Irány Las Vegas.
Csillogás, villogás, fények, mindenhol fű szag (mariska), nyerőautómaták milliói. Egy látogatást megér, de ennyi. Mondtam is a fiúknak, ha facér lennék sem itt tartanám a legénybúcsúmat. Nekem egy kissé csalódás volt ez a város és vártam mikor húzunk el innen.
UI: Azért kipróbáltam a félkarút és igen, igen. 5 dollárból csináltam 100-at. Aztán ki a pénzt a gépből, mert jó lesz az még… Tudni kell kiszállni.

Las Vegas után másfél nap autókázás San Franciscoba. Közben Halál völgye (Death Valley), sivatag és sok más szép dolog és táj Amerikából. Király volt itt lenni!

Most már a szálláson itt San Franciscoban. Pár nap és irány haza… Már várom, hiányzik a három lány! Meg Csallóköz mégis csak az én vadnyugatom…